The conversation on this page has been archived and is no longer active.

Mac G4 will not wake from sleep under OS X

Message #1 - Posted 2002/03/17 - Tony Schountz

I have a G4 (AGP) with OS X installed. After updating to 10.1.3 from 10.1.2, the computer no longer wakes from sleep mode. If I boot under 9.2.2 it will wake just fine. Anyone else experiencing this problem?

Thanks for any suggestions.

Message #2 - Posted 2002/03/21 - BMH

schountz@yahoo.com (Tony Schountz) wrote in message news:<4f00dc9.0203171406.5eca189b@posting.google.com>...

I have a G4 (AGP) with OS X installed. After updating to 10.1.3 from 10.1.2, the computer no longer wakes from sleep mode. If I boot under 9.2.2 it will wake just fine. Anyone else experiencing this problem?

Thanks for any suggestions.

I'm having the same problem (I posted on comp.sys.mac yesterday about it before finding your post).
Sometimes is seems to sleep okay and other times it doesn't... Maybe it's something we've both installed.

Message #3 - Posted 2002/03/22 - Tom Keenan

Previously, BMH wrote:

schountz@yahoo.com (Tony Schountz) wrote in message news:<4f00dc9.0203171406.5eca189b@posting.google.com>...

I have a G4 (AGP) with OS X installed. After updating to 10.1.3 from 10.1.2, the computer no longer wakes from sleep mode. If I boot under 9.2.2 it will wake just fine. Anyone else experiencing this problem?

Thanks for any suggestions.

I'm having the same problem (I posted on comp.sys.mac yesterday about it before finding your post).
Sometimes is seems to sleep okay and other times it doesn't... Maybe it's something we've both installed.

Me too, same problem.
Though I don't know yet whether it's intermittent or happens every time.

Message #4 - Posted 2002/03/21 - Arthur Ogus

Previously, Tom Keenan wrote:

Previously, BMH wrote:

schountz@yahoo.com (Tony Schountz) wrote in message news:<4f00dc9.0203171406.5eca189b@posting.google.com>...

I have a G4 (AGP) with OS X installed. After updating to 10.1.3 from 10.1.2, the computer no longer wakes from sleep mode. If I boot under 9.2.2 it will wake just fine. Anyone else experiencing this problem?

Thanks for any suggestions.

I'm having the same problem (I posted on comp.sys.mac yesterday about it before finding your post).
Sometimes is seems to sleep okay and other times it doesn't... Maybe it's something we've both installed.

Me too, same problem.
Though I don't know yet whether it's intermittent or happens every time.

Do you have an external drive or another partition?

I have an external firewire drive which can sometimes cause the machine to fail to wake in the following circumstances. If I dismount the drive, then turn it off, and then put the machine to sleep, it won't wake up. If I instead dismount the drive, then put the machine, and then turn off the drive, there is no trouble. I notice when I do that the red LED on the drive lights up when the machine goes to sleep. So if the drive is off the machine seems to get upset somehow.

Message #5 - Posted 2002/03/23 - BMH

Do you have an external drive or another partition?

I have an external firewire drive which can sometimes cause the machine to fail to wake in the following circumstances. If I dismount the drive, then turn it off, and then put the machine to sleep, it won't wake up. If I instead dismount the drive, then put the machine, and then turn off the drive, there is no trouble. I notice when I do that the red LED on the drive lights up when the machine goes to sleep. So if the drive is off the machine seems to get upset somehow.

I have an external firewire drive, but it's been fine waking up when it's gone to sleep with it connected. I haven't partitioned my hard drive in the computer.

I've never had the problem when I'm at home - only at work, where I'm connected to ethernet and sometimes am using the Mail program (which has been set to check the mail every 30 minutes). I thought that it might have been the Space Dock program I had recently started using, but it just did the not waking from sleep thing again with that program deleted. (although it seemed to be working fine after I did that yesterday...)

Maybe it's just something to do with what's attached to the computer when it goes to sleep...

Message #6 - Posted 2002/03/23 - Tony Schountz

I have the original 10 gig drive in 3 partitions and a second 30 gig drive in one partition. I also have an IOGear 5 port USB PCI card. That's it for add-ins.

Arthur Ogus <ogus@math.berkeley.edu> wrote in message news:<210320022051261091%ogus@math.berkeley.edu>...

Previously, Tom Keenan wrote:

Previously, BMH wrote:

schountz@yahoo.com (Tony Schountz) wrote in message news:<4f00dc9.0203171406.5eca189b@posting.google.com>...

I have a G4 (AGP) with OS X installed. After updating to 10.1.3 from 10.1.2, the computer no longer wakes from sleep mode. If I boot under 9.2.2 it will wake just fine. Anyone else experiencing this problem?

Thanks for any suggestions.

I'm having the same problem (I posted on comp.sys.mac yesterday about it before finding your post).
Sometimes is seems to sleep okay and other times it doesn't... Maybe it's something we've both installed.

Me too, same problem.
Though I don't know yet whether it's intermittent or happens every time.

Do you have an external drive or another partition?

I have an external firewire drive which can sometimes cause the machine to fail to wake in the following circumstances. If I dismount the drive, then turn it off, and then put the machine to sleep, it won't wake up. If I instead dismount the drive, then put the machine, and then turn off the drive, there is no trouble. I notice when I do that the red LED on the drive lights up when the machine goes to sleep. So if the drive is off the machine seems to get upset somehow.

Need Help? Have a Question?

Looking for more help, comments, and answers?

Ask your questions on Ask Different. Ask Different is a community of Apple users ready to help.